lunes, 31 de marzo de 2008

Els somnis

Què son?
Podríem definir els somnis com la representació d'una sèrie d'imatges, pensaments, sons o sensacions que succeïxen durant el son i generalment de forma involuntària.
Estos successos que apareixen en la nostra ment i que a l'estar dormits som conscients d'ells igual que si foren reals, però inconscients del món que ens rodeja, es relacionen uns amb altres de forma que pareixen reals, sent relats fantàstics i surrealistes.
Per què els oblidem?
Solem oblidar ràpidament un gran nombre de sensacions i percepcions a causa de la debilitat de les mateixes, així com també imatges oníriques de les que recordem que van ser molt precises, mentres que hi ha altres molt més desdibuixades. El factor intensitat no és decisiu per a la conservació de les imatges oníriques. A vegades les imatges vagues i desdibuixades es conserven millor que les precises. Tampoc ho és el factor repetició, que en la vida desperta si fa retindre millor quelcom.
Solem també oblidar amb facilitat, en la vida desperta, allò que només una vegada tenim ocasió d'advertir, i retenim millor el que ens és donat percebre repetidament.

2 comentarios:

Mentxu Iribarren dijo...

Criss!
q tal?

perdoname x ponerlo kn H,jaja



em va agradar molt elt eu comentario,.$

un petooo:P!

mentxuuu.

Laura dijo...

Ohh los sueños jaja
cris!!! k tal ?
bueno espero el tu comentaria el meu blog =)

un petoo wpa

Dew